---
title: "Council Regulation (EEC) No 2616/85 of 16 September 1985 concerning the conclusion of a Trade and Economic Cooperation Agreement between the European Economic Community and the People's Republic of China"
id: 6acea91f-1e66-47b8-b5c1-43cbdfd6bc5b
authority: eu
place: "European Union"
applies_also_from: []
kind: regulation
in_force: true
publisher_url: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX:31985R2616
attribution: "© European Union, https://eur-lex.europa.eu"
solon_url: https://solon.orangecat.ch/law/6acea91f-1e66-47b8-b5c1-43cbdfd6bc5b
language: en
in_force_from: 1985-09-22
date_basis: publisher
status: consolidated
source_url: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:31985R2616
read_on: 2026-11-08
sha256: 2563f68f9bcd9b8ce0912ca991bdb7d8e1fd05fe8a8514fd92b9166031e5826a
provisions: 4
---

# Council Regulation (EEC) No 2616/85 of 16 September 1985 concerning the conclusion of a Trade and Economic Cooperation Agreement between the European Economic Community and the People's Republic of China

## Article 1 {#art_1}

The Trade and Economic Cooperation Agreement between the European Economic Community and the People's Republic of China is hereby approved on behalf of the Community.
The text of the Agreement is attached to this Regulation.

## Article 2 {#art_2}

The President of the Council shall give the notification provided for in Article 18 of the Agreement (2).

## Article 3 {#art_3}

The Community shall be represented on the Joint Committee set up under the Agreement by the Commission, assisted by representatives of the Member States.

## Article 4 {#art_4}

This Regulation shall enter into force on the third day following that of its publication in the Official Journal of the European Communities.
This Regulation shall be binding in its entirety and directly applicable in all Member States.
Done at Luxembourg, 16 September 1985.
For the Council
The President
M. FISCHBACH
(1)  Opinion delivered on 11 July 1985 (not yet published in the Official Journal).
(2)  The date of entry into force of the Agreement will be published in the Official Journal of the European Communities by the General Secretariat of the Council.
