---
title: "Regulation (Euratom, ECSC, EEC) No 2531/72 of the Council of 4 December 1972 amending Regulation (Euratom, ECSC, EEC) No 260/68 laying down the conditions and procedure for applying the tax for the benefit of the European Communities"
id: 7b27f5e6-a588-409b-aecf-b8d44cc68d43
authority: eu
place: "European Union"
applies_also_from: []
kind: regulation
in_force: true
publisher_url: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX:31972R2531
attribution: "© European Union, https://eur-lex.europa.eu"
solon_url: https://solon.orangecat.ch/law/7b27f5e6-a588-409b-aecf-b8d44cc68d43
language: en
in_force_from: 1972-12-07
date_basis: publisher
status: consolidated
source_url: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:31972R2531
read_on: 2026-11-08
sha256: b1bcfc3bd274b1d3f18988ea9ef07a4765735bacd7ba528ae1385bc103d3fdca
provisions: 2
---

# Regulation (Euratom, ECSC, EEC) No 2531/72 of the Council of 4 December 1972 amending Regulation (Euratom, ECSC, EEC) No 260/68 laying down the conditions and procedure for applying the tax for the benefit of the European Communities

## Article 1 {#art_1}

Regulation (Euratom, ECSC, EEC) No 260/68 shall be amended as follows:
(a) Article 2 shall be supplemented by a fourth and fifth indent as follows:
‘— those entitled to the allowance for termination of service under Article 3 of Regulation (Euratom, ECSC, EEC) No 2530/72;
— those entitled to the allowance for termination of service under Article 4 of Regulation (Euratom, ECSC, EEC) No 2530/72;’
(b) Article 6 (1) (b) shall be supplemented by the following:
‘These provisions shall also apply to payments made pursuant to Article 4 of Regulation (Euratom, ECSC, EEC) No 2530/72.’

## Article 2 {#art_2}

This Regulation shall enter into force on 7 December 1972.
This Regulation shall be binding in its entirety and directly applicable in all Member States.
Done at Brussels, 4 December 1972.
For the Council
The President
N. SCHMELZER
(1)  OJ No L 56, 4.3.1968, p. 8.
(2)  OJ No L 149, 1.7.1972, p. 3.
(3)  OJ No L 272, 5.12.1972, p. 1.
